torsdag, mars 22, 2012

Vårkänsla - då klev Juholt in genom dörren


Varför adresserar inte Socialdemokraterna ersättningsnivåerna INNAN man blir hånad i media och hela bloggosfären? Obegripligt!

DN:
"Juholt tänker inte ändra sitt avtal, som löper under ett år. 
– Jag kommer att fullfölja det. Jag kommer inte att ändra på det, säger Juholt och hänvisar till att även Göran Persson och Mona Sahlin gjorde det.
"

Är det dessutom så att Håkan Juholt haft en ersättning på 144 000 de två månader han inte närvarat i riksdagen är det minst sagt anmärkningsvärt ...

Detta kan inte passa in i bilden med hög arbetslöshet, fastgjutna låga nivåer i A-Kassan - och samtidigt påstå sej vara partiet som säger sej arbeta för rimliga livsvillkor åt flertalet, men själva plockar man mest från faten?

Redan lönen på 57 000 i riksdagen är orimligt hög och fullständigt åt helvete för hög sammantaget med övriga förmåner som riksdagsmännen åtnjuter.

- Snälla Sossar ta tag i detta problem NU och granska alla era lönenivåer - ta debatten!
- Var det solidarisk man skulle vara? Visst men detta visar att ni är mest solidariska med er själva.
- Ni kan ju bara gissa hur låga siffrorna i nästa opinionsmätning kommer att bli.

När man äntligen vågade tänka att det är vår och oppositionen har vaknat till liv - då klev Juholt in genom dörren och låter som en förfördelad unge - för det han säger är 'kan Göran och Mona - så kan jag' - man tvivlar ju på Juholts empati med de fattiga - någon måste avstå för att någon annan ska få - är det inte så? Ska vi konstatera att Juholts empati är bland Sveriges dyraste?

Dags att politikerna tar ansvar och sänker sina arvoden - Skriv på!

Ola Hassbring  Tokmoderaten  SVD


PS År 1984 hade statsministern 24 000 / månad (omräknat till 2011 års värde är det 52 199) - det är för höga löner i riksdagen  - även för statsministern DS

2 kommentarer:

britta_s sa...

Iofs satt Carl Bildt en hel mandatperiod i riksdagen utan att närvara öht.

Han uppbar full riksdagslön under tiden.

Men det här är verkligen inte bra Håkan Juholt. Våra (s)-representanter bör föregå med gott exempel. Man får hoppas att han håller reda på sina hyresersättningar i alla fall, n'Håkan.

Unknown sa...

ja du Britta - det är dags att skapa någon form av upprop MOT omotiverat höga politikerlöner samt en kritisk översyn av övriga förmåner - tex när det avser frånvaro från uppdraget

Peter Althin är väl en annan som tydligen har 48 timmar på sitt dygn;-)