söndag, mars 04, 2012

Grattis Putin - du har än en gång lurat brallan av de dina


En man som hellre hotar och inte tvekar att slakta människor, har än en gång vunnit ett val med tveksamma metoder. Men troligen så har han stöd av en hel del människor som gillar hans ryska budskap - Putins egen form av nationalism - kan man kalla det Putinism?

Det är en skrämmande framtid vi ser växa fram där framför allt Tyskland gjort sej beroende av denne galning. Hur ska Tyskland kunna skapa tryck på Putin om frihet i stater där Putin har inflytande?

Opposition från Europa kan en bister vinterdag mötas av stängda gaskranar - det vet andra som uttryckt åsikter om det nya Ryssland.

Ryssland som definitivt inte består av enbart ryssar, ska bli mer ryskt - Ryssland åt ryssarna och ett upprustat försvar som man eg inte har råd med om man samtidigt ska få ordning på sin samhällsservice. Matematiken går inte ihop.

En anledning till Rysslands motstånd mot väst är bla USA's skapande av en 'fredlig' robotsköld i Europa. Skölden har sin grund i USA's ovilja att ens tänka tanken att föra krig på egen mark. Ska vapnen ljuda så ska det vara långt bort från den amerikanska medelklassens vardagsrum.

Denna doktrin har USA följt så länge jag levt. Doktrinen leder till att USA under ytan är minst lika aggressivt som Israel - man har en fredsduva som flyger fram med en robot i näbben kamouflerad till olivkvist. (kisar lite - men visst är det en drönare?)

En dagdröm jag har är att man i väst skulle våga frysa Putins privata tillgångar - då skulle al-Assad  plötsligt bo i Moskva. Förhoppningsvis skulle Putin ge al-Assad en etta i en av de slitna sovjetförorterna.

Inga kommentarer: