måndag, april 06, 2015

Förfalskad historia är inget nyttJag vänder mej inte i huvudsak mot artikelförfattaren och han har rätt i sakfrågan avseende vem som offrade flest liv för att det 'Ariska' Tyskland skulle ge upp.

Bara så att ingen av mina läsare tror något annat - Alliansen bistod Stalin med både det ena och det andra och resultatet blev trots det att 20 miljoner ryssar (hur många det faktiskt var är fortf oklart) förlorade livet i kampen mot nazitrollen i Tyskland. Ryssarna hade kanske inte klarat sin uppgift utan alliansens stöd.

Hur som med det, den delen kan jag för lite om. Faktum är att hade inte dessa ryska män och kvinnor offrat sina liv, så vet vi inte hur Europa hade sett ut idag. Att man nu i skrivande stund försöker använda sej av vad som hände och att med enkla referenser få det till något annat än det faktiskt var och ovanpå det hälla lite 'Putin' över propagandan - är inte det lite för gammalt?

Jag vill vrida detta till viktigare dagsaktuella frågor som vi bör ställa oss själva. 

En fråga som jag ställer mej själv och av den anledningen samtidigt gör att jag glor på mina radikala barn - när ska dom ut i den nationalistiska norra striden?

Vad är det idag som får helvetet att växa igen? Vi har SD i Sverige och vi har andra motsvarande krafter runt om oss i varje land, precis som då 1930, alla dessa länder ingick i det Europa som brann ned.

- Varför vill dessa bakåtsträvande radikaler upp på fel barrikader - idag?
- Är det makten som står för långt bort från sina väljare - idag?
- Är makt det egentliga problemet - idag?

Om makt är svaret, så är SD ett tydligt tecken på maktens kollaps - ett svart fascisthål som vi alla tvingas falla i - igen.

Men om svaret är mindre enkelt?

- Kan vi i det här landet över tid ha fått ett vi mot dom?
- Har vi i det här landet gått bort oss i ekonomi?
- Kan vi vrida tanken till att se pengen som medel för flertalet?

Jag har inga svar - bara fler frågor.

Kanske det är i tidens anda som vi i Sverige har ett så uttalat nationalistiskt parti som SD, med vidhängande extrema svans?

- Vi som för en kort tid sedan flyttade norrut efter en iskant?
- Kanten av ett land som inte fanns mer än isen behagade flytta sej?
- Ett land som inte skulle kunna finnas om det inte kom hit fler än de som redan var här?

Men det fanns 'svenskar' norrmän' 'finnar' och 'ryssar' långt innan SDs semesterresenärer kom tillbaka ... hoppsan dom bodde tydligen norr om isen! Kanske hela idén om nation var helt åt he-e?
Vår del av kontinenten är ung utifrån befolkning och 'vi' kom hit sist, men fred vill tydligen en del av 'er' inte ha. - Ni som vill rensa och skapa ett nordiskt Kalifat - kan inte vi andra som vill annat, upplåta någon ö åt er?  

Där kan ni odla er potatis och kanske ni där kan förädla er nordiska ras och sen exportera den 'ariska' potatis som alla nordmän förtjänar som samtidigt vet att Arierna var ett herdefolk 3000 år före Kristus i Iran?  Vi andra vill leva i fred och fortsätta fundera över livets eviga gåta - utan att ni ens med ett finger petar i vår mångfald.

Som sagt - vare sej det gäller andra världskriget eller den ariska rasen - läs på och låt dej aldrig luras - sök kunskap!

Janne

Inga kommentarer: