tisdag, april 28, 2015

Äpplet faller inte långt från trädet


När det gäller SD och deras uteslutningar så försöker moderpartiet förklara för oss övriga att vissa SDU äpplen egentligen är frukt från ett annat träd än det egna. Från SD ser man tom dessa 'förfallna' frukter som något annat än äpplen ...

Sanningen är att SD hunnit ladda sina nya ord med exakt samma innebörd som SDU menar med de gamla?

Det är alltså en fråga om språkbruk snarare än ideologi eller politiska mål, som skiljer de nu sju hängda från SDs partikansli?

Jag trodde faktiskt att SDU gruppen skulle ha stake nog att ta konsekvenserna och bryta sej ur SD och skapa en egen tydlig plattform där blatte är blatte och gräns är gräns mot främmande kulturer - så där utan krusiduller - tydligt och enkelt för väljaren.

SDUs ideologiska kritik mot SD, måste ju sägas vara relevant - man menar samma sak, men SD hyvlar av några spån på budskapet och blir därför luddiga.

Att SD anklagar SDUare för kopplingar till extrema grupper är väl som kattfan som skiter i barnens sandlåda och den faktiska kattfan är SD själva - äpplet faller till marken och äpplet kommer från SD.

Jag uppmanar SDU att bryta sej ur och bilda SannSvenskarnas  Parti - SSP blir väl ett utmärkt partinamn?

Janne

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad vi ser är ett försök till illusionstrick inför medierna.
Efter denna process förväntas vi säga; "se, nu är SD rumsrent".

Naivt och en smula desperat, men i den mest dystopiska av världar skulle det kunna fungera...en tid.

Jag ser fram emot den framtida granskningen av SD, och hoppas att vi och media inte låter sig bortkollras av denna skenmanöver.

/Bosse

Jan Paimo sa...

Jag hörde Kristina Winberg SD idag i Studio Ett, förespråka hjälp i 'närområdet' och att det är helt ok att militärt förstöra flyktingbåtar.

Det journalisterna missar att fråga är dels:
- Vad 'närområdet' är i tex Libyen? Där flyktingar tvingas in i läger - bevakade av dessa smugglare.

- Hur förstör man smugglarbåtar - gummiflottar? Ska man bomba Libyens kust på måfå eller ska man gå iland och klassa den ena båten som smugglarbåt och nästa som legitim? Kristina Winberg bevisar att oavsett retorik så är målet med politiken exakt densamma som SDU har.

Janne