söndag, april 12, 2015

SDs nolltolerans inom mätvärde - Va?


Att i något vetenskapligt sammanhang tro att man når ett absolut mätvärde utan toleranser är bara fånigt - man måste ha toleransvärden som ligger inom ramen för det man vill mäta. Man måste kalibrera och den som vill få mej att tro att SD inte 'kalibrerar' varje dag - hej du!

M, Kd och ultra C - kommer att förlora väljare till den hårdföre M Karlsson - han minns sin 'bombarjacka' och vet vad han står för - det minns även hans väljare. Nolltolerans är bara ett sätt att linda in sin kärna i något som aldrig funnits.

Karlssons byte till kostym har snarare hjälpt honom att slipa till vokabulären så till den grad att det inte ens i mitt hem skulle bli en pinsam pöl i ett enda hörn.

Denne i politiken, som en orm som vet var äggen ligger - slingrar via tirader av obegripliga ord, förbi den ridå av 'konflikt' som i tiden fungerar så utmärkt bra med ännu dryga tre år kvar till nästa val ...

Dom är skickliga dom där i SD - måste tillstås. Schlingman kanske på inhyrd basis ger goda råd?

Tillbaka till begreppet som kanske på ett enda bräde utesluter fler medlemmar än någonsin i något modernt svenskt parti - Sds snart epokgörande 'nolltolerans'. Detta skämt ...

Det är här man lyckas leda media rakt ut i åsiktsträsket - åsikter utan innehåll - iaf den media som jag läser hör och ser - att falla in i en förespeglad konflikt som eg inte finns.

SD har inte problem med rasister - SD är starka idag, för att den främlingsfientlighet som alltid funnits i SD samlar röster - bara ledarna samtidigt nogsamt lovar att legitimera sina tirader med tex 'värdekonservatism' så får du som väljare hata på din egen kammare och det i godan ro - samtidigt kan du som väljare intala dej själv att du inte är - rasist.

Därigenom behöver rasistpotatisen inte bli så het. Själva grunden för att man finns som parti är att alla icke kristna - judar, muslimer, samer och annat otyg (kanske även sekulära?) - aldrig kan vara 'svenska'.

Man har lyckats skapa en främlingsfientlighet i en ny förpackning - en light variant som får alla att bli smalare (iaf åsiktsmässigt) - man svalar ned rasistpotatiskoket med att ta av locket - inget hushållspapper där inte - för rasisterna vet redan vad de får - dom känner sina representanters verkliga avsikter och konceptet i grunden har aldrig varit så tydligt och enkelt. som nu.

SD framstår som ett plagiat av 'Nya' Moderaterna - så ynkligt tunt och helt utan eget innehåll eller en egen politik. Den dag man blir genomskådad eller ska in i den politiska hetluften - den dag någon ev vill prata med dem - då faller taket in.

Samtidigt glor alla andra partier med hålögd blick på det som borde vara självklara debattämnen - inget annat parti har en egen agenda eller vill ställa sej i frontlinjen för mångfalden. Man faller snarare in i ett självömkande gnäll och förmår inte slå tillbaka mot SD - kanske dags för nya jackor i riksdagen? Politikjackor i verkligheten och mindre SD kostym?

Det SD just nu gör bra, är att man lyckas få media att springa som tokiga kring ett möjligt färskt kalvben som i själva verket är en seg jättedöd höna utan en enda ny fjäder - det finns ju inget nytt att hitta i åsiktsträsket? Till råga på allt - väl där ute i våtmarken - verkar hela mediakåren  sjunka och istället skapa ett eget skyttegravskrig - för eget försvar? Mot vem?

Hur svårt ska det vara för den tredje statsmakten?

Janne

Inga kommentarer: