torsdag, mars 19, 2015

Bra med jämlika regler i sjukförsäkringen?


- Ja det tycker jag verkligen! Nu ser jag på diverse sidor i media att en viss partiledare dels har ersättning från riksdagen och arvode från sitt eget parti - samt att denne partiledare begärt ersättning från försäkringskassan ... Tack och lov så tycker FK att 70 tusen i månaden borde hålla denne partiledare över ytan i de åtaganden man kan ha som sjukskriven och därför nekat ersättning.

Man måste jämföra - hur trist det än är för de som älskar att peka på jantelagen åt de förfördelade - men är det rimligt att en individ får så mycket som 31 tusen per månad i sjukersättning från riksdagen - som ett litet smakprov?

Är det sen inom rim och reson att samma individ i någon form av vilsenhet erhåller 40 tusen från sitt eget parti utan att vara i tjänst för sitt parti?

Ovanpå detta så begär denne demokratitörstande, mot etablissemanget stående - ersättning från försäkringskassan?

- Jo det är i sak rätt! Sjukförsäkringen är inte ett bidrag - men ska man ta del av denna försäkring så ska man inte ha andra inkomster - det vet alla som malts i FK's kvarnar - till sin egen nackdel har de flesta blivit skulor och många står på bar backe eller jobbar liggande.

Men denne partiledare med fokus på Sverige och småfolkets bittra erfarenheter av det politiskt korrekta - denne om någon borde väl inse att denne inte kan ha fortlöpande rådslag med sin partiledning och samtidigt erhålla sjukpeng?

Om inte annat så borde denne avstå, i solidaritet med sina gråbruna bröder och systrar och inte ansöka om sjukpeng ur det gemensamma försäkringssystemet?

När beslutar försäkringskassan om att arbetspröva denne partiledare? Han har helt uppenbart utfört arbete som iaf delvis borde reducera sjukskrivningen? Dennes insatser under sjukskrivningen för partiet finns dokumenterade och omfattningen kan på sedvanligt FK sätt skattas?

Snacka om att skriva regler åt andra, men själv slippa att leva efter regler som gäller de väljare man ville fånga - de som är sååå besvikna på etablissemanget.

Den här frågan har alla i maktposition att fundera över ...

Ni som hyllar 'nationalstaten' - Gustav Wasa hade inte kunnat göra det bättre än den nu omtalade partiledaren - skillnaden är väl att jag får behålla nacken - trots att jag tar upp ämnet.

Men då återstår frågan om det är bra med jämlika regler i sjukförsäkringen - svaret är fortfarande ett rungande JA

Frågan är: - Hur jämlika reglerna verkligen kan bli och faktiskt omfatta alla på samma sätt i hela nationalstaten Sverige utan att mäta klasskillnader?

Janne

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns kanske nåt rätt i det du skriver men det som borde vara på topp på agendan är S svek om att slopa den bortre gränsen i sjukförsäkringen.

Jan Paimo sa...

Enligt vad jag förstår så är det Alliansen tillsammans med SD som med sin majoritet bestämt att den bortre gränsen skall vara kvar?

Det är svårt att påverka detta utan egen majoritet i riksdagen. Enligt det här inslaget från januari vill iaf Annika Strandhäll hitta en lösning.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/ministern-gransen-for-utforsakring-ska-bort

Janne