söndag, mars 22, 2015

Det är helt åt skogen Wolodarski


Äntligen släpper någon bladet från munnen och säger det som alla vet 'Kejsaren är naken' - inte den mest inbitne frihandelsförespråkareförfred kan missa att den ekonomiska tungviktaren stampar  med ena foten - Saudi.

Dom gasar på - köper och köper - säljer bara koranen och olja.

Frågan är om de bryr sej om oljan? Frågan är vad de egentligen bryr sej om? Är det sin sk värdighet så är det inte mycket vi behöver bry oss om.

Vi måste samfällt ställa oss bakom det som kejsaren inte såg - vi måste verka för att fler öppet erkänner att de 'ser och det är här'.

Där är ni på borgarkanten lite bleka i debatten om vem som är vad - diktatur eller inte? Borde inte just ni som strävar efter individens frihet kämpa arslet av er för att frihet är det enda sanna?

Då borde inte ni tveka att ställa er bakom Margot Wallström - ni borde hylla hennes individuella styrka - ni borde äntligen ta det obekväma beslutet - för frihet och oberoende av en ekonomisk makt - Saudi.

Margot Wallström har skapat en unik möjlighet - låt oss ta vara på den - även du min Peter

Och du Peter ni har många mediahus i Europa som ni samarbetar med - jag är säker på att ni kan skapa en mycket större debatt om ni verkligen vill?

Janne
5 kommentarer:

Jonny sa...

Märkligt är att regeringen tar denna strid mot just Saudiarabien/Islam, varför då inte vara konsekvent och ta den generellt sett mot alla diktaturer och avbryta all handel med alla diktaturer som t.ex Kina etc... som bryter mot mänskliga rättigheter på vidriga sätt och gör det i mycket stor omfattning.

Kostnaden för att var moraliskt rakryggad på det diplomatiska planet skulle bli enorm för det svenska samhället men det är det väl värt, eller ?

Sanningen är att den svenska regeringen uppvisar en otrolig inkompetens på olika områden, nu senast på diplomatins område.

Diplomati går inte ut på att berätta vad man innerst inne tycker och tänker.

Att Saudiarabien är en diktatur styrd baserad på Islams lagar är något vi i väst inte kan göra mycket åt, det är upp till deras eget folk att reformera sitt land, eller föreslår du ett västerländskt korståg för att befria dem från Islam och kungafamiljen ?

Anonym sa...

Javisst. Europas stora mediahus kan gå samman och komma överens om idylliska skildringar av det lyckliga livet i IS' område, de fria och självständiga kvinnorna där i kontrast med hur det är i Saudiarabien. Man kan komma överens om att på rent kommersiella grunder publicera rekryteringsannonser åt IS och kontaktannonser, där IS-krigare söker fruar till jämställda äktenskap. Margot Wallström torde vara den i regeringen, som har hanterat Saudiaffären bäst. Men vad hjälper det nu? Kritik och samarbete (Wallströms linje) hade varit bättre än att bara visa förakt.

Reddit

Jan Paimo sa...

Märkligt att just ni två botaniserar just på min sida där ni inte är spärrade - vårda ert språk och vad ni faktiskt ger uttryck för
Sen är jag otroligt less på att anses som en anhängare av IS - vill ni prata med just mej så kanske det vore dags för lite nyanser?

Eller vad tycker du Jonny och du Reddit?

Vill ni två att jag ska låta min sida vara öppen för kommentarer så måste era kommentarer innehålla något nytt - inte samma gamla skit som ni sprider varje dag på alla sidor - bidra till verklig debatt tack!

Janne

Jonny sa...

Du skriver att jag ska vårda mitt språk, vad skrev jag ovan som ska vårdas ?

Du skriver att jag "sprider samma gamla skit på alla sidor", det kanske är du som bör vårda ditt språk.

Jag kommenterar på det du skriver, du har nu upprepat samma sak flera gånger i olika blogginlägg.

Om du har svårt att hantera andras åsikter än de som faller i linje med dina egna så spärra bort dem då.

Jonny sa...

Sosseriets dubbelmoral –

” Både statsminister Stefan Löfven och utrikesminister Margot Wallström värjer sig mot att kalla Kina en diktatur.
Jag tänker inte hålla på och etikettera länder, säger Löfven inför sin Kinaresa senare i veckan.”

” Utifrån mänskliga rättigheter är Kina minst lika illa som Saudiarabien. Enligt Amnesty International fängslas personer för att de skriver bloggar eller demonstrerar, tortyr är utbrett och det utförs fler dödsstraff än i resten av världen sammanlagt.”

http://www.di.se/artiklar/2015/3/24/lofven-och-wallstrom-vagrar-kalla-kina-en-diktatur/