fredag, mars 20, 2015

Per Gahrton och Saudi


Läste just den här korta artikeln om en arg Per Gahrton och han har poänger i sina argument:

"Hade det inte varit läge att intervjua arabiska människorättskämpar, feminister, demokratiförespråkare? Hade det inte i varje fall varit läge att vidarerapportera om det stöd Sverige fått i arabiska medier?"

Det är mer än tänkvärt - det är verkligen dags att Sverige går ut i övriga Europa och frågar alla i EU om det är rimligt att sälja vapen till regimer som på ett eller annat sätt underkänner demokrati som styrelseform?

Precis som vi borde sätta Putin i karantän, så bör vi väl fråga oss vad en globaliserad värld kräver av varje enskild del?

Självklart kommer vi själva att få se oss i ett ljus som inte alltid är smickrande - men utvecklingen mot en bättre framtid för flertalet kräver att man vågar se sej i spegeln.

Janne

2 kommentarer:

Anonym sa...

Per Garthon är en ökänd diktatur- och terroristkramare. Han har hyllat alla diktatorer och terroriströrelser i Mellanöstern, som inte har stötts av USA. Han har stött Saddam Hussein. Han har stött terroriströrelser, som befaras komma att utplåna inte bara staten Israel, utan även hela det judiska folket, om de får möjlighet.

Reddit

Jan Paimo sa...

Reddit

Skapa en egen blogg och för fram dina argument och underbygg gärna argumenten med någon form av substans - just nu framstår du mer som en politisk rättshaverist - du fläker ut dej argument utan en enda fast punkt som stödjer det du säger - jag vill att du kommenterar här - men jag vill ha mer kött på benen och problemet är inte att vi tycker olika - problemet är att du slår med piskan åt vilket håll som helst ...

Som sagt tidigare - jag kliver gärna in på din blogg och ställer frågor - frågor om hur du tänker och vart du vill vandra i det civila samhället

Janne