fredag, juli 05, 2013

Björklund är rätt bra underhållning - men något mer?


Munlädret är det inte fel på - men vad hjälper staplade sarkasmer mot sina politiska motståndare när man inte får något eget sagt? Jan Björklund klagar över att Sossarna inte gav honom en snabbstart i skolfrågorna - lådorna var tomma. Han väljer att upprepa detta gamla skämt - ännu en gång, det var en pinsam tabbe.

Tomma lådor borde varit ett drömläge för en man som förkastar all skolpolitik bedriven sedan 1968? Nejdå - gnäller och gnäller gör han, de egna sju åren är tydligen för korta för att något ens ska synas vad avser förändring?

Att skapa ett skolsystem där man riktar ungar in i en framtid utan återvändo är ren galenskap! Jag behöver bara titta på egna barn för att inse att skoltrötthet är något som inte lättar av Björklunds sarkasm och kunskapskrav. Det behövs ett annat sätt att tänka kring skolan, praktik och högre studier. Ingen utbildningsväg skall stängas när en unge börjar högstadiet. När väl lusten väcks igen och verkligheten hinner ikapp - ja då vill dom plugga upp sina betyg - men det vill inte Björklund att dom ska få? Varför??

Fler vuxna in i skolans värld och läraren skall vara tillgänglig för eleven - under de senaste sju åren så har jag sett hur lärarna kroknar - byts ut. Jag ser hur svårt det är att skapa struktur och rimliga regler på rimliga grunder, både i kamratkrets som i klassrumssituationen och Björklund - jag pratar INTE om ökad diciplin! Jag pratar om att de vuxna måste finnas där och det måste finnas kontinuitet - de vuxna måste orka möta barnen med respekt och värme.

Björklund sa inte ett ord om andra folks frihet - vår frihet ska vi behålla genom att låsa oss till NATO - ett problem eller en tillgång att plötsligt ha tillgång till kärnvapen? Inte ett ord om den frihet som individen har rätt till enligt liberal lärobok - var finns kommentaren till statens övervakning och just nu USA, UK och Frankrikes spaning på allt och alla - vad gör svenska FRA?

Munlädret kanske torkade ihop då han kom till den sidan i sitt manus?

En fråga där Björklund får mitt gillande är att staten tar tillbaka ansvaret för skolan - så det finns hopp att han inser att vård och omsorg också ska in under en stark effektiv och framåtriktad hatt ...

Janne

Inga kommentarer: