torsdag, juli 04, 2013

Eftertankens parti - kanske det


Så är Jonas Sjöstedts tal avverkat i Almedalen - betyget av panelen blev bara 2,6 - synd!

Jag tycker ställningstagandet mot att låta samhällsägda verksamheter och företag slumpas bort, är en väldigt viktig fråga. Panelen borde vara mer intresserad av frågan i sej - den var värd en 3:a.

Det handlar om att vi i demokratisk ordning ska kunna värdera vad det innebär om man 'knoppar av' verksamheter. Det låter fullständigt rimligt att se till att man i dessa frågor har en kvalificerad majoritet innan man går iväg och säljer sådant som vård skola och omsorg. Verksamheter som vi förväntar oss ska finnas och tror att vi har insyn i  hur de bedrivs.

Jag kan för mitt liv inte förstå varför man inbillar sej att man ska kunna bibehålla kvalité utan att betala vad det kostar? Köp och sälj har för ofta lett till att kvalitén sjunker och att det i vissa fall när människor dör - faktiskt inte går att reparera skadan i efterhand. Politikerna har visat sej vara i vissa fall direkt usla på att 'shoppa' och vad kostar det oss medborgare i skattepengar och lidande?

En offentligt organiserad vård skola och omsorg borde bli billigare - effektivare och kvalitén lättare att mäta. Samma regler över hela landet - samordnad fortbildning och inte minst så har vi som medborgare insyn! Meddelarskyddet fungerar inte i privat regi - det har vi för ofta sett exempel på!

Jag hoppas att V har satsat på rätt kort och får med sej väljare - det offentliga är en så viktig del för att det privata ska kunna snurra ...

Janne

Inga kommentarer: