söndag, juli 07, 2013

Siste man ut - Löfven


För långt - på tok för långt tal! Jag gick vilse efter en kvart. Jag tycker dock tonen andades ett mått av ödmjukhet. Om den ödmjukheten verkligen ska kunna omsättas i praktisk politik så måste S skaffa egen majoritet och det får man inte som vi alla redan vet.

Löfven undvek att prata om regeringsalternativen och vad partiledningen har för taktik bakom detta vete gudarna? Klassisk kohandel i fråga efter fråga? Är inte detta lite att sticka huvudet i sanden?

Vid det här laget bör svenska folket ha förstått att ideologi och vision har stått på undantag i för många år. Det gör att S nog bör akta sej för att balansera för nära mitten. Ett rättvist samhälle kostar pengar och var S ska hitta dessa pengar i minoritet - nästa bra fråga till gudarna?

Jag tror S V och Mp tyvärr är det enda vettiga alternativet - visst är det blockpolitik - men att blanda kort med C eller Fp hoppas jag är politiskt självmord. Både C och Fp har smittats av de gamla moderaternas människofientliga syn ...

Om S verkligen ska kunna genomföra en enda av sina satsningar så är det nog dags att börja prata mer konkret och då måste V och Mp med.

Det är faktiskt så att V och Mp är två partier som kan göra S politik renare och tvinga S tillbaka till sina ursprungsideal. Det är hög tid att våga säga ifrån mot RUT tex. Jag är övertygad om att Magdalena Andersson har råd att betala för sin städning alldeles själv? Den skattereduktionen kan hellre gå till att bibehålla pensionärernas köpkraft.

Tyvärr så tog inte heller Löfven upp med ett enda ord USA UK och nu även Frankrikes spionerande på världens folk? Varför?

Det är inte mycket bevänt med människors frihet om länder som Sverige inte kan fräsa ifrån då stormakter gör grava övertramp.

Janne

Inga kommentarer: