lördag, juli 06, 2013

När ska den heliga kon Centern ta sig av daga?


Sällan har jag hört så lite bli sagt under så många minuter - är det inte Centern som behöver nya röster utanför Stureplan?

Jag tycker det är märkligt att hela Alliansen använt denna vecka att prata om motståndarna istället för att berätta vad man ska göra åt arbetslösheten. - Visst man ska pressa ned ungdomslönerna med någon mix med praktik och utbildning, men har någon hört hur dessa lärlingsplatser verkligen ska se ut? Arbetsgivarna å sin sida är inte ens försiktigt positiva?

Men vad var det Annie Lööf sa, som faktiskt hade någon substans? - Jo det var två saker:

- Skjut vargarna
- Avreglera arbetsmarknaden


Om Centern får makt så är snart den sista vargen skjuten och slår Centerns arbetsmarknadspolitik igenom, så kan vi lägga ned hela fackföreningsrörelsen. Skulle det verkligen gynna Sverige som nation? Knappast - klyftorna skulle öka ännu mer och välfärden skulle allvarligt hotas.

Varför vill jag ha kvar två starka parter? - Jo när två intressen står emot varandra, så måste man förhandla - det har en återhållande effekt mot övervinster till aktieägarna och ger rimliga löner som människor faktiskt kan leva på.

Detta vill Centern ta död på och ge oinskränkt makt till arbetsgivaren. Som exempel på hur man redan nu satt tryggheten på undantag finns i själva Rosenbad.

I Rosenbad omorganiserade man personalen i nya avdelningar och den personal man ville bli av med hamnade på avdelningar som inte behövs - arbetsbrist! Så enkelt är det redan idag att kasta ut människor i arbetslöshet.

Alliansen försöker få oss att tro, att skattesänkningar ger fler jobb. Det är en sån logisk kullerbytta att man undrar varför inte media grillar hårdare på denna punkt? Det enda som händer är att arbetsgivaren kan pressa ned lönerna, utan att för den skull anställa fler. Samtidigt som vår gemensamma kraft urholkas med en för låg skattebas - det går inte ihop!

Annie Lööf slaktar heliga kor? - Nej hon slår in kilar mellan grupper, företagare på den ena sidan och arbetskraften på den andra.

Den heliga kossa som borde skjutas är Centern - ett nyliberalt experiment vi inte har råd med!

Janne

Inga kommentarer: