onsdag, juli 03, 2013

Högern glömmer gärna sin historia i sitt pusselläggande

Reinfeldts tal i Almedalen var för de redan troende - det var ett bra tal! Publiken reste sej i kyrkbänkarna när han avslutade. Bra för moderat samling, bra för att det ingjuter tro på fortsatt skattesänkning, tro på att man kan glömma allt man misslyckats med.

Snarare kanske man har lyckats - lite för bra? Tex så höjde man avgifterna i a-kassan 2007 och mest för de som har sämst betalt och oftast riskerar arbetslöshet. Fyra skatteavdrag och ökad arbetslöshet - men ingen höjning i ersättning - varken till arbetslösa eller sjukskrivna - nej gå till socialen ...

Redan då blev det ramaskri - alla fakta vad som skulle hända fanns redan då på bordet. Nu ett år före valet så 'möter' Reinfeldt facket i deras krav - för att en stund senare racka ned på samma fack? Jaja - men man har iaf förberett för lönepress på alla fronter under de gångna Alliansåren och det lär hänga kvar länge även vid ett eventuellt maktskifte.

Att Reinfeldt i år hyllar Mona S för avståndet till SD, ger mej lätt feber - har den lomhörde glömt vad han sa förra året? Eller hörde han inte sin egen röst då heller?

Reinfeldts angrepp på SD är väl hur hemtrevligt som helst - men glöm inte att Högern fortfarande gömmer en konservativ dröm som man har odlat redan innan Sverige var demokratiskt eller kvinnor hade rösträtt!

Inte ett ord om Snowdens avslöjanden - inte ett ord om demokratins viktigaste grund - friheten att uttrycka sej utan statens kontroll.

Reinfeldt må vara en bra lagledare - men han tvingade fram FRA lagen - han hotade med att avgå och partipiskan ven i hela Alliansen ...

Vems frihet värnar Moderaterna?!

Janne

Inga kommentarer: