tisdag, juli 02, 2013

Fridolin är en go kille


Jag tycker fortf att Sossarna behöver eld i rumpan – dels så stödjer man RUT och har ingen vision om ROT – tyvärr är man dessutom visionslöst balanserande i mitten på linan - smalt på lina!

Mp’s ledning fick klara besked från sina medlemmar och alla pratar om att partistyrelsen fick underkänt – men det är medlemsdemokrati och det följer Fridolin upp – det är snarare så att Sossar och Vänstern behöver ta intryck och öppna upp – ta tag i sina visioner – dom må vara 100 år gamla men tyvärr mer aktuella idag än någonsin förut.

Personligen önskar jag att jag hade kunnat rösta på sossarna – pragmatisk politik – men med ett sant flertalsperspektiv – det saknar S idag.

Men för att återvända till Mp - Fridolin höll ett rätt blekt och trevande tal där han öppnade upp mot alla utom M och SD. Vad som ligger i botten kan man undra över, samtidigt som samme Fridolin i eftersnacket  betonar vikten av att driva Mp's egna frågor? Är Mp plötsligt byxis? Jag vet inte!

Det jag är besviken på är att Alliansen bjuder en urvattnad version av fyra partier - noll vision utom skattelättnader. Då hade dessa tre - S, Mp och V kunnat reglera reglerna mellan sej redan vid förra valet och klivit fram som ett block som finns i tre viktiga delar. Där man faktiskt visar förtroende för varandras hjärtefrågor, där skillnaden får synas  - i praktisk politik! Det hade på sikt tagit död på just blockpolitiken.

Sen en reflektion över Alexander Bards önskan om HÖGRE lön till riksdagsmän med vidhängande assistenter - horor?? Hmm ... Ska Sverige bli ett nytt Italien?? Stäng Almedalen under sommaren! *skratt*

Janne

Inga kommentarer: