tisdag, juli 16, 2013

Vettlöst att byta namn


Att dra på luftfartsverket en sådan onödig kostnad som ett namnbyte är i det närmaste kriminellt. Hur mycket kostade det misslyckade logobytet för Sparbanken - indirekt deras kunder/ägare?

Arlanda är ett väl inarbetat namn och det duger utmärkt för internationell exponering. Sen kan alla dessa tårdroppande och stolta svenska politiker ta ur egen ficka och ställa ut byster och montera plaketter i varje ankomst och avgångshall - inte mej emot.

Att postumt hedra en människa känns lite som spel för gallerierna - det är alldeles för politiskt korrekt att flytta fokus bakåt i tiden - det är idag utan relevans.

Raul Wallenbergs gärning skall inte missaktas - men ensam om gärningen var han inte. Man ska undvika att knyta upp historiebeskrivningen kring enstaka individer - det är skeenden som skall återges - det är då vi kan lära för framtiden.

Jag tycker det är dags att hedra människor under deras levnad och ta tag i de frågor som just dessa levande försöker få upp på agendan - det är både framåtriktat och befriat från svensk nostalgi.

Janne

Inga kommentarer: