tisdag, augusti 27, 2013

Moderaternas politiska minne är kort


Kommer jag ihåg rätt så sa Fredrik Reinfeldt så sent som i början på juli att han aldrig skulle göra sej beroende av SD? Har jag inte helt fel så var det i Almedalen han sa det?

Vi väljare anses annars vara de som glömmer fortast - men nu verkar statsministern 'glömt' vad han lovat.

Troligen blev minnet kort då han ges chansen att känga till oppositionen - ett femte jobbskatteavdrag med stöd av de pestsmittade SD.

Sossarna vågar inte säga emot och är beredda att ro Reinfeldts sjunkande eka vidare ut på lånehavet ...

I sin argumentation är sossarna just nu emot, men införs det femte så ska det inte rivas upp efter valet 2014. Obegriplig logik. Det lutar åt att Reinfeldt faktiskt kan ställa till ekonomisk oreda och sedan gå i opposition. I den positionen kan Alliansen hånle åt det ekonomiska kaos som man lämnar över till en ny regering.

När sedan valet 2018 närmar sej, kan Alliansen någonstans i landet kliva ur en badtunna, med ny fräsch retorik fast samma cyniska nedrustningspolitik i botten. 2018 är året då man kan fortsätta att nedmontera allt man inte hann med denna gång. Även Alliansen inser att deras politik just nu nått vägs ände och att valmanskåren behöver vila ..

Tänk efter - om Alliansen såg sig ha goda chanser att vinna valet nästa år - vem tror då på att man nu skulle sätta sej i knäet på SD och samtidigt riskera statsfinanserna? 

Även Alliansen är medveten om att den lånekarusell man nu ger sej in i, kommer att tvinga fram nya statliga intäkter - väldigt snart och hur skall dessa intäkter se ut? Varifrån kommer de?

En kostsam taktik från moderaterna som drabbar allas välfärd.

Janne

Inga kommentarer: