onsdag, augusti 28, 2013

Vems agenda är vår?Väst - med USA UK Frankrike Australien i första ledet vill straffa Syrien för gasattacken. Ryssland Kina och Iran säger nej enligt sin agenda.

Det jag saknar är en analys av VARFÖR säger både Ryssland och Kina nej till allt?

Media glider på den punkten och det är för svag rapportering av vad ryssar och kineser tycker. Jag har svårt att tro att Iran gillar gas efter vad de fick uppleva med USAs välsignelse?

Kineserna är inga expansionister och tjatar ytterst sällan om 'hotade egna intressen'. Kineserna köper det dom vill ha - punkt. Ryssarna är lite mer med i ett 'post cold war' och Putin spelar med. Ryssarna är eg mer intresserade av att sälja gas och olja och bli av med robotsköldar på egen gräns.

När ska våra media börja rapportera lika noga vad ryska, kinesiska och iranska ledare säger om Syrien som vad USA UK Frankrike Australien säger?

Det haltar!! USA känner sej tvingat att agera - men varför agerade inte EU för tre år sen då Assads prickskyttar låg på taken och sköt fredliga demonstranter? Varför agerade inte Europa när Bashar Al Assads käre far mördade hela städer?

Nu har det gått tre långa år och det man lyckats med är att släppa fram extremister - precis som i Irak Pakistan och Afghanistan.

Kol och Stålunionen - fred och samverkan. Men Europa har inte förmått att sprida sin fred - snarare medverkat till förtryck söder om våra breddgrader.

Dags att media börjar ge bakgrund och föra fram fler bilder - mer debatt - mer engagemang.

Detta är ett krav på våra public service företag SR och SVT - de privatägda borde se sitt ansvar.

Janne

Inga kommentarer: