fredag, augusti 16, 2013

Underbart regnbågs Emma!


Den gode Esk må vara närsynt i övermått - finns det något internationellt idrottsutbyte som saknar politiska undertoner? Sotji är väl Rysslands hitills största postsovjetiska hyllning till Putin och hans korrupta medlöpare?

Nästa hockey VM är snudd på att legitimera en diktatur? Med Esks resonemang  bör det vara helt i sin ordning att ha sommarspelen i Saudiarabien?

Visst vore det fint om idrotten förbrödrade ... eller gav bröd till de som bäst behöver det.

Det blev tex inget lyft för de fattiga i Sydafrika efter fotbolls VM - trots löften, trots alla vallfärdande och bestörta fotbollshustrur, alla reportage osv osv. Ett politiskt tryck på Sydafrika INNAN kanske hade åstadkommit något?


Fast en sak är säker - det är svårt att ta ställning och det blir inte enklare med tiden och just tid råder det brist på, om fler folk ska få åtnjuta sin rättmätiga frihet - även idrotten måste formulera en vision.

Janne

PS Läs även den här sent komna eftertanken DS


6 kommentarer:

Anonym sa...

Ryssland anser inte att info till BARN om HBT är OK. Är det inte bra?

Jan Paimo sa...

Ingen vuxen 'informerar' sina barn om en hetrorelation heller ...

I de flesta fall tar barn efter de vuxnas inställning.

Men vad svarar du ditt barn om du får frågan:
'kan två av samma kön älska varandra?'

Ska du enligt rysk lag förklara att 'enligt lagen så kan jag inte säga vad jag vet' ...

Blir ju absurt eller?

Janne

bloggare på icedaniel.se sa...

Det var bra i den bemärkelsen att Emma gjorde det som kändes rätt för henne. Sen att guldmakerskan Abeba tyckte något annat får väl stå för henne. Hennes tro satte stopp för att stödja Emma.

Jan Paimo sa...

Ja - jag respekterar Abeba också - hon har rätt till sin tanke - finns ingen anledning att utesluta någons.

Det är lite märkligt när jag som hetro ska ha åsikter om någon annans livsvillkor. Jag delar sovrum med kvinnor - min melodi och jag behöver inte lyssna på något annat i mitt liv - men varför ska jag bry mej om hur andra lever och verkar i sina? Så länge det inte går ut över hur jag vill leva?

Tänk om lagen i Ryssland varit tvärtom - om Putin är bög så måste alla vara det? Ja - jag skojar - men varför inte dra saker till sina yttersta gränser? Det är då man ser det absurda ... hoppas jag

Janne

blogggare på icedaniel.se sa...

Jag håller med dig, frihet att leva sitt liv som man vill borde alltid stå överst på mänskliga rättigheter. Tyvärr finns det den socialdarwinistisk gen inom oss som vill styra och fördömma andra människors livsstil oavsett om det handlar om sexualitet, religion och ibland även så banala saker som klädstil. Men jag gissar att man måste stå upp för andra människors livsstil i alla sammanhang om man vill ha sin egen frihet och få leva sitt liv som man vill.

Jan Paimo sa...

Det här var underbart klokt:
"Men jag gissar att man måste stå upp för andra människors livsstil i alla sammanhang om man vill ha sin egen frihet och få leva sitt liv som man vill."

Just detta att se andra och låta dom vara som dom är ger ju faktiskt mej frihet och också en insikt att livet har olika ansikten på så många sätt.

Jag tror att ditt sätt att se faktiskt kräver en större känsla av ansvar hos den enskilda individen - en individ som inte låter sej spolas med i någon tidens ström - utan tar egen ställning *bugar*

Janne